Češi šetří na měsíčních splátkách, konsolidace půjček jsou stále na vzestupu

Archivní článek v kategorii v kategorii Půjčky

Velká spousta lidí má úvěr, ať už je libovolného charakteru. Spotřebitelský úvěr, půjčka na bydlení, kreditní karta nebo kontokorent. Finanční závazek, jehož volbu někteří neprovedli zrovna nejzodpovědněji, takže se často pojí s vyšší úrokovou sazbou a vůbec celkovou nevýhodností. Řešením může být konsolidace půjček, ta v poslední době zažívá boom.

Konsolidace půjček

I z tohoto důvodu stále narůstá poptávka po refinancování půjčky a po konsolidaci, v rámci níž je slučováno dokonce více finančních závazků najednou. Cíl tohoto konání je naprosto zřejmý a jednoduchý. Lidé chtějí co nejvíce ušetřit. Navíc, když to současné bankovní a nebankovní společnosti umožňují. Konsolidace zajistí:

  • Nižší měsíční splátky
  • Přehlednější plánování financí

Nevýhodami ovšem je delší celková doba splatnosti a často vyšší celková splatná částka. Konsolidovat lze pouze závazky, které řádně splácíte.

Vývoj refinancování v poslední době

Téměř všechny bankovní domy v Česku hlásí aktuálně nárůst zájmu o refinancování úvěrů libovolného typu. Například u UniCredit Bank je to více, jak polovina žadatelů o půjčky, u Raiffeisenbank jedna čtvrtina a u mBank dokonce celá třetina. Úvěrový trh tak není jen o samotném půjčování peněz, ale v poslední době především o refinancování stávajících a dlouhodobě nevýhodných peněžních závazků.

Banky lákají k refinancování nejrůznějšími bonusy

Cíl refinancování či konsolidace je naprosto zřejmý. K celkovému dojmu výhodnosti jednotlivých produktů přispívají i banky, které jdou svým klientům tzv. na ruku. Narazit můžete na přemíru lákavých kampaní, s nimiž kromě zvýhodněné úrokové sazby získáte i něco navíc. Pro příklad vám uvádíme nabídky známých bank:

UniCredit Bank
při refinancování závazku nad 200 000 Kč můžete získat odměnu až 50 000 Kč po celkovém doplacení
mBank
vždy stáhne úrokovou sazbu o 2 % oproti vaší stávající půjčce
Česká spořitelna
při řádném splácení vám může být odpuštěno až 15 měsíčních splátek
Sberbank
v průběhu splácení může dojít k úpravě splátkových podmínky v okamžiku, kdy byste narazili na lepší konkurenční nabídku – ta je vždy dorovnána a ještě snížena

Vedle bonusů se však připravte také na to, že bankovní instituce přistupují po novelizace zákona o spotřebitelských úvěrech k potenciálním klientům daleko zodpovědněji. Mnohem více zkoumají jeho platební minulost, finanční morálku a celkovou schopnost splácet své závazky.

Jaké podmínky na vás čekají v rámci refinancování?

Jestliže máte neblahé tušení, že právě vaše půjčka nepatří mezi dvakrát nejvýhodnější, není nic snazšího, než provést její refinancování, popřípadě konsolidaci více úvěrů naráz. Abyste měli částečnou představu o tom, co vám prezentují jednotlivé společnosti, přinášíme vám roční procentuální sazbu u těch nejoblíbenějších produktů.

Air Bank
Převedení půjčky – úrok od 6,9 – 9,9 %
Equa Bank
RePůjčka – úrok od 4,9 %
Raiffeisenbank
Konsolidace a refinancování půjček – úrok od 5,9 %
Česká spořitelna
Konsolidace půjček – úrok od 5,9 %
Komerční banka
Optimální půjčka – úrok od 6,9 %
mBank
mPůjčka Plus – úrok od 4,9 – 9,9 %

  • Češi šetří na měsíčních splátkách, konsolidace půjček jsou stále na vzestupu
  • Autor článku:
  • Publikováno: 1. 5. 2019
  • Kategorie: Půjčky
  • Štítky:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…

Další užitečné články, které byste neměli minout