Poradna: Co je třeba dodržovat, abyste dosáhli na úvěr bez problému?

Archivní článek v kategorii v kategorii Půjčky

Každý, kdo jde v dnešní době žádat o peníze, si musí být vědom, že daný poskytovatel jej bude velmi důkladně lustrovat, aby si o potenciálním klientovi zjistil vše potřebné a schválil požadavek o úvěr. Při tomto prozkoumávání nejrůznějších údajů mohou na povrch vyplout věci, o nichž se třeba nezmiňujete, a přesto vám ublíží. Čeho se vyvarovat?

Jak získat půjčku bez potíží?

Pokud máte nyní v úmyslu navštívit některou z bankovních či nebankovních společností za účelem budoucího úvěru, poradíme vám pár přínosných věcí. Tyto informace se budou týkat především situací, kdy disponujete nebo jste disponovali půjčkou a chcete další.

Pravdu a nic než pravdu

Ještě než přistoupíme ke všemu podstatnému, je bezesporu třeba zmínit, že ať už se budete „zpovídat“ jakékoliv finanční instituci, vždy sdělujte pravdu. Nesnažte se v žádném případě klamat svého potenciálního dodavatele finančních prostředků. Ono to ve své podstatě nemá vlastně vůbec žádnou cenu. Dnešní bankovní i nebankovní společnosti si totiž dokáží ověřit spoustu věcí. A pakliže zjistí, že lžete, dojde k automatickému zamítnutí vaší žádosti. Nehledě na to, že si tím můžete způsobit řadu ostatních problémů, například neschopnost splácet dané závazky.

Splácejte své dluhy co nejdříve

Pokud žádáte peníze, aniž byste měli doplacen svůj starý úvěr, vaše šance na schválení klesají. Proto se snažte v ideálním případě půjčky nejprve splatit, nežli požádáte o další. Tato rada se vztahuje nejenom na spotřebitelské úvěry, ale také na kreditní karty. Vlastníte-li nějaké, které aktuálně nevyužíváte, pak je ihned zrušte. Ani jejich vysoký počet totiž nebudí dojem důvěryhodného zákazníka.

Pozor na informace v registrech

Hlídat byste si měli i splatnost svých závazků. Dnes se stačí opozdit s jednou splátkou za plyn, elektřinu nebo splátkou za půjčku a hned máte záznam. A to záznam v bankovním či nebankovním registru dlužníků, kde vám taková informace pouze uškodí. Úvěrové registry jsou obecně velkou nepříjemností, jež ubírá body při žádost o úvěr.

Čím méně žádáte, tím lépe

Model opakovaného úvěrování i v kombinaci s ostatními půjčkami najednou není ideálním řešením! Pokud se váš potenciální poskytovatel dozví, že o peníze žádáte několikrát do roka, určitě zbystří a vy se pro něj stanete do jisté míry nedůvěryhodným klientem. Navíc, když byste měli ještě nějaké neuhrazené dluhy. Neházejte si při žádosti o peníze klacky pod nohy a vyvarujte se problémům, které máte možnost ovlivnit. Uvidíte, že s absencí výše uvedeného a s dodržováním základních pravidel bude cesta k financím daleko pohodlnější.

  • Poradna: Co je třeba dodržovat, abyste dosáhli na úvěr bez problému?
  • Autor článku:
  • Publikováno: 1. 5. 2019
  • Kategorie: Půjčky
  • Štítky:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…

Další užitečné články, které byste neměli minout