Kde si vzít půjčku menšího rozsahu?

Archivní článek v kategorii v kategorii Půjčky

Menší půjčky jsou v dnešní době celkem oblíbeným artiklem. Jejich výše dosahuje jen několika tisíc korun a splatnost se obvykle pohybuje v řádu jednoho až tří měsíců. Krátkodobý finanční závazek, jež může posloužit například v okamžiku, kdy vám došly peníze na nejnutnější výdaje nebo naopak tehdy, když potřebujete finance na nákup něčeho nového a praktického. Kvůli vyššímu úročení se však nehodí na pravidelné využívání!

Co je malá půjčka a k čemu se může hodit?

Pod pojmem půjčka menšího rozsahu (malá půjčka) si můžete představit produkty nejrůznějšího charakteru. Mohou to být klasické kreditní karty, mikropůjčky, ale také kontokorenty či speciální spotřebitelské úvěry. Poskytovány jsou buď bankovními nebo nebankovními společnostmi. A záleží pouze na vás samotných, jakému segmentu dáte přednost, protože každý z nich je spojen s jistými výhodami a nevýhodami.

Banka vs. nebankovní společnost

Nežli přistoupíme k prezentaci konkrétních produktů, je vhodné zmínit hlavní rozdíly mezi bankovním a nebankovním segmentem. Protože právě ty vás přesvědčí o tom, jakému z těchto poskytovatelů dáte zelenou.

Bankovní půjčky

  • Nižší úrokové sazby
  • Záruka vysokého bezpečí a férových splátkových podmínek
  • Někdy trochu delší doba vyřízení
  • Více administrativních povinností

Nebankovní půjčky

  • Relativní jednoduchost nabytí finanční sumy a větší flexibilita nabídky
  • Nutnost důkladného výběru nebankovní společnosti s licencí od ČNB
  • Rychlost vyplacení peněz na účet nebo v hotovosti
  • Vyšší úroková sazba

Výběr půjčky menšího rozsahu

Pokud se do volby krátkodobé a malé půjčky pustíte svépomocí, pak se vám praktickým nástrojem při jejím výběru stane některý z dostupných srovnávačů na internetu. Takový nástroj dokáže porovnat pár nabídek z bankovního i nebankovního segmentu a během vteřiny vám je předloží se všemi potřebnými informacemi. Na základě velikosti půjčky, doby splatnosti nebo hodnoty RPSN pak můžete zvolit úvěrové řešení, jež bude vašim požadavkům vyhovovat nejvíce.

Jaký poskytovatel úvěru patří mezi zodpovědné?

Vzhledem k tomu, že každý žadatel o finanční sumu má trochu odlišné požadavky na parametry budoucí krátkodobé půjčky, přinášíme vám seznam bankovních a nebankovních společností seřazených podle jejich zodpovědného přístupu. Protože právě ten obvykle koresponduje také s výhodností celého finančního řešení.

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…

Další užitečné články, které byste neměli minout