Potřebujete půjčku na mateřské? Řiďte se následujícími radami

Archivní článek v kategorii v kategorii Půjčky

V současné době máte možnost nalézt půjčku snad pro každého. Jsou to speciální půjčky pro důchodce, půjčky pro studenty, půjčky před výplatou, ale také půjčky pro nezaměstnané. Každý z takových produktů má pak samozřejmě trochu odlišné splátkové podmínky. Ve spleti bankovních a nebankovních nabídek lze narazit i na půjčky na mateřské dovolené.

Půjčky na MD

Ty cílí hlavně na rodiče, jemž se po narození potomka a po přemíře nečekaných výdajů dostávají do finanční tísně a potřebují půjčit. Týká se to i párů a rodin, kde například muž ztratí práci a nezbývá nic jiného než najít vhodnou půjčku na mateřské dovolené. Jenže, není všechno zlato co se třpytí, proto byste si měli před žádostí o úvěr promyslet řadu věcí.

Nejprve zkuste peníze získat jinak

Každý jistě moc dobře ví, že půjčka je finančním závazkem, se kterým se pojí především úrokové sazby a nejrůznější poplatky. To znamená, že jde o řešení, jež ve výsledku draze přeplatíte. A to jsou další vícenáklady. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, zkuste se nejprve zamyslet nad tím, že zkusíte o peněžní pomoc říci svým blízkým. U nich je přece jenom veliká šance, že pokud vám půjčí, tak to bude bez jakéhokoliv úroku a na takovou dobu, než finance budete schopni splatit. V roli matky samoživitelky se zajímejte i o to, na jaké přídavky máte nárok, a zda od státu dostáváte maximum možného. Půjčky na mateřské dovolené volte jako poslední možnou variantu.

Máte na své budoucí splátky?

Jestliže chcete, aby se vám dluhová past vyhnula obloukem, počítejte. Dejte si tu práci sečíst měsíční příjmy a výdaje. Dopracujte se k výsledku, jež vám prozradí, kolik peněz vám asi tak zbyde a jestli z této částky vůbec budete schopny pokrýt měsíční splátku. Na lehkou váhu neberte ani nečekané výdaje, které přijdou třeba jednou za rok. Na mysli máme hlavně doplatky za energie a podobné věci. Pokud se i přesto pohybujete v kladných číslech, pravděpodobně nic vám nebrání v tom, najít tu správnou půjčku na mateřské dovolené.

Není půjčka jako půjčka

Za výrazem půjčka na mateřské dovolené by se s platnou novelou zákona o spotřebitelských úvěrech měly skrývat především spolehliví poskytovatelé. Nemusí tomu tak ale pokaždé být. Nejčastěji tento typ úvěru nabízí hlavně nebankovní společnosti, mezi nimiž lze nalézt takové, se kterými se pojí méně výhodné splátkové podmínky. A od takových je lepší dát ruce pryč. Aby půjčky na mateřské dovolené přinesly klientům opravdu to, k čemu jsou primárně určeny, je zapotřebí dodržet ještě několik dalších praktických pravidel.

  • Důkladně si pročtěte smluvní podmínky
  • Zaměřte se hlavně na výši sankčních poplatků
  • Vyžadujte služby, jakými jsou odložení splátek, předčasné splacení apod.
  • Porovnávejte jednotlivé nabídky poskytovatelů
  • nikdy nevolte první nebankovní společnost

Je pochopitelné, že každá žádost o půjčku na mateřské dovolené je ve své podstatě individuální záležitostí. To znamená, že i když se budete držet všech výše uvedených kroků, stále je tu možnost, že se mohou objevit nečekané problémy se splácením. Na takovou situaci existuje pouze jediná rada. Kontaktovat s dostatečným předstihem poskytovatele, který klientovi obvykle nabídne adekvátní řešení.

  • Potřebujete půjčku na mateřské? Řiďte se následujícími radami
  • Autor článku:
  • Publikováno: 1. 5. 2019
  • Kategorie: Půjčky
  • Štítky:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…

Další užitečné články, které byste neměli minout